Gå til hovedindhold

Fantastisk: Medaljeregn til futsal-hold

Det blev til hele tre guldmedaljer og en enkelt sølvmedalje til futsal-holdene ved Arctic Winter Games. Se billeder

Lørdag var det den store finale-dag ved Arctic Winter Games i futsal, hvor alle fire grønlandske hold var i finalen.

De yngste pigehold var det første hold i aktion af de grønlandske hold. Holdet har spillet en stor AWG-turnering før deres finalekamp mod Alberta. Og holdet skuffede ikke i finalen, hvor det igen blev en stor sejr til de grønlandske piger. Holdet vandt finalen med hele 12-1. Asii Berthelsen scorede halvdelen af holdets mål med seks mål.

I den anden finale stod mellem de grønlandske juniordrenge og Alaska. Der var lagt op til en spændende finale mellem de to hold, da de spillede 2-2 i de indledne kampe.

Men her dominerede de grønlandske drenge finalen, hvor det blev til en sikker 8-2-sejr til de grønlandske drenge.

Lørdagens tredje finale stod mellem grønlandske U14-drenge og Yamal fra Rusland. Det blev en dramatisk kamp - det russiske hold kom hurtigt foran i kampen. Der var mange chancer til begge hold i 1. halvleg, hvor russerne med en taktisk snilde havde taget deres målmand ud af buret og spillede med overtal i angrebet. Halvvejs i 1. halvleg så det sort ud for det grønlandske U-14-hold, der igen blev scoret imod dem.

Kort før pausefløjtet, da der stod 0-2 til Yamal scorede de grønlandske hold en vigtig scoring til 1-2. I andenhalvleg dominerede de grønlandske drenge, og det gav pote. Efter at have været bagud med to mål, kom drengene tilbage og udlignede til 2-2. Og forløsningen kom til de grønlandske spillere, der scorede det afgørende mål til 3-2, der dermed fik en fantastisk comeback, halvvejs i 2. halvleg. Der blev ikke scoret flere i kampen, hvilket betød, at Grønland havde vundet tre guldmedaljer i tre mulige.

I dagens sidste finalekamp skulle de grønlandske juniorpiger følge op på de mange grønlandske sejrer. Holdet mødte hjemmeholdet Northwest Territories. Desværre tabte de grønlandske piger finalen til et godt spillende hjemmehold med 4-2.

Dermed blev det til tre guldmedaljer og en sølvmedalje for de grønlandske futsal-hold ved Arctic Winter Games.